Pages

sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Ricotta-pannarit

Heippa! Inspiroituneena ricotta-pannareista, joita söimme yhtenä aamuna Bondilla, päätin valmistaa moisia herkkulettusia itse. Käytin tällaista reseptiä, mutta netistä löytyy variaatioita mielin määrin. Alkuperäisessa annoksessa, josta sain idean, oli mukana myös vaniljajätskiä ja vaahterasiirappia, joten myös ne kannattaa käydä hakemassa kaupasta, jotta nautinto olisi täydellinen. Tuossa reseptissä taisi olla jotain sitruunajuttua mukana ja voisin kuvitella, että esimerkiksi lemon curd sopii mainiosti näiden kanssa.


Tuo ricotta-juusto on täällä Australiassa tosi yleinen lisuke tai ainesosa monessa herkussa, ja esimerkiksi banana breadin ja hunajan kanssa se sopii myös hyvin yhteen. Mutta tässä tulee ricotta-pannarit à la Vanity Beach:

1 rasia ricotta-juustoa
3/4 kahvikupillinen jauhoja 
½ teelusikallista leivinjauhetta
1 ½ ruokalusikallista sokeria
ripaus suolaa
3/4 kahvikupillista maitoa
3 munaa, jaoteltuina
½ teelusikallista vaniljasokeria

Mittaa kaikki aineet valmiiksi ja erottele keltuaiset valkuaisista. Laita ricotta-juusto valumaan lävikköön noin puoleksi tunniksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja ricotta, maito ja munankeltuaiset toiseen astiaan. Sekoita tehosekoittimella valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun voit kääntää muoviastian ylösalaisin, eivätkä valkuaiset putoa sieltä.

Lopuksi sekoita kaikki aineet keskenään ja lisää valkuaisvaahtoa taikinaan vähitellen. Lämmitä pannu ja lisää nokare voita lämpimälle pannulle. Pieni annos taikinaa pannulla riittää, koska näin lettu on helpompi kääntää.

Itse söin näitä pannacotta-jätskin, liekitettyjen banaanien ja vaahterasiirapin kera ja oli namia. Mikä on sinun herkkusi pannukakkujen kanssa?

I've noticed that Australians use a lot of ricotta cheese in their food. After eating these delicious ricotta pancakes with maple syrup, bananas and ice cream once here, I decided to make them myself. Here's the recipe for you, too.






2 kommenttia:

Kiitos!