Pages

perjantai 18. tammikuuta 2013

Me, myself and ?

Heippa kaikille uusille sivullani vieraileville, jotka eivät minua tunne! Ajattelin kirjoittaa hieman itsestäni tällä kertaa, koska uusia lukijoita on tullut jonkin verran. Teen tällaisen esittelypostauksen, kuka olen, mistä tykkään, mitä olen puuhannut elämäni aikana. Asian selkeyttämiseksi päätin numeroida minulle tärkeät asiat. Ne eivät ole missään tärkeysjärjestyksessä. Info-osuudessa on myös lisää tietoa minusta.


Olen siis tänä viikonloppuna 28 vuotta täyttävä suomalaistyttö, joka muutti Sydneyhyn viime syyskuussa. Teen töitä freelancer-journalistina. Kirjoitan suomen kielellä ja teen juttuja Suomeen. Blogin olen halunnut perustaa jo pitkään, mutta koulujutut töiden ohella ovat vieneet niin paljon aikaa, etten ole yksinkertaisesti ehtinyt bloggaamisen maailmaan syventyä ennen kuin nyt joulukussa kun valmistuin. 

***
1. Matkustelu/ Traveling

Vaikka Suomessa on lukuisat asiat hyvin, en ole kovin isänmaallinen ihminen. En yksinkertaisesti pidä Suomen ilmastosta. Kesä on ihanaa aikaa, mutta se ei riitä kun pimeä, kylmä ja masentava talvikausi kestää puolet vuodesta. Ilmaston lisäksi Suomi on pieni ja tekemistä ei oikein ole. Kyllästyn ja turhaudun Suomessa helposti. 


Niinpä muutin Pariisin 19-vuotiaana. Tein töitä pariisilaisessa hotellissa puolisen vuotta vuosina 2004-2005. Ranskan kieli oli tosi vaikeaa, mutta opin sitä sen verran, että visiitin jälkeen menin yliopistolle lukemaan ranskaa pääaineena. Palasin Pariisiin vuonna 2009, kun muutin kaupunkiin kymmeneksi kuukaudeksi vaihto-opiskelua varten. 


Kaikki palkat, joita olen tähän astisessa elämässäni ansainnut, ovat menneet lähes aina matkusteluun. Onnekseni kavereitani asuu tai on asunut maailman jännittävimmissä paikoissa, kuten New Yorkissa, joten olen saanut majoittua heidän luonaan. Muuten en varmasti olisi päässyt vielä tämänikäisenä matkustamaan esimerkiksi Verbieriin, Sveitsin alpeillekaan!

2. Mäyräkoirat ja Hercule/ Dachshunds

Vuoden 2011 toukokuussa sain vauvan. Mäyräkoiravauvan, josta olin haaveilllut aina siitä lähtien kun ensimmäinen koirani mäyräkoira Zorro menehtyi vuonna 1999. Minusta mäyräkoirat ovat niitä ainoita oikeita koiria, vaikka pidän tietysti kaikista muista koirista myös.

Mäyräkoirat kiinnostavat minua luonteeltaan, ja ulkomuodoltaan ne ovat äärimmäisen sympaattisia. Herculesta on tullut maailman rakkain aarteeni ja hän on opettanut minulle kärsivällisyyttä ja rakastamista.


Vähän aikaa sitten sain myös toisen pojan, nimittäin rhodesiankoira Zimban:


3. Ystävät ja perhe/ Friends and family

Niitä todellisia ystäviä on todella harvassa, mutta he ovat sitäkin kallisarvoisempia! Minulla on ihania ystäviä ja kaikki erilaisia. Elämäntilanteet muuttuvat, mutta tosi ystävyys on ja pysyy. Parhaimmat ystävät ovat sellaisia, jotka eivät luovuta silloinkaan, kun ystävyys on koetuksella.

Perhe taas pistää ojennukseen silloin, kun sitä tarvitaan, heh. Parhaimmassa tapauksessa perhe myös ohjaa oikeaan suuntaan elämän eri vaiheissa.


4. Liikunta/ Working out

Olen harrastanut kaikenlaisia juttuja elämäni aikana, muun muassa lentopalloa, keilausta, tennistä, ryhmäliikuntaa, juoksua ja nyt täällä Sydneyssä harjoittelemme triathlon-ohjelman mukaan pyöräilyä, uintia ja juoksua.Minusta tulee kiukkuinen, alakuloinen ja turhautunut, jos treenaus jää vähiin. Olen vakuuttunut liikunnan vaikutuksesta mielialaan ja suosittelen sitä kaikille, jotka haluavat parantaa elämänlaatuaan.

5. Ruoka, ruoka, ruoka/ Food

Kuvissa taitaa olla vain herkkuja, mutta ruoka ylipäätään on minun suosikkijuttujani elämässä. Australia tuntuu olevan oiva maa sitä varten, koska ruokaa osataan laittaa täällä. Olen kuullut, että Melbourne on oikea kulinaristien mekka, joten odotan kovasti, että pääsisin jossain vaiheessa myös sinne maistelemaan uusia makuja.6. Positiivisuus/ Being positive

Poikaystäväni on opettanut minulle paljon positiivisuudesta ja asenteen merkityksestä elämässä. Valittajia, kateellisia, katkeria ja pahaa puhuvia ihmisiä tulee aina olemaan tässä maailmassa, mutta kenenkään ei tarvitse pitää heitä lähellään ja elämässään mukana.

Uskon, että negatiivisuudessa vellominen on haitallista kaikelle mielekkäälle tekemiselle, ja se syövyttää ihmismielen. Negatiivisuus myös tappaa kaiken uuden yrittämisen ja vie tolkuttomasti energiaa. Kenenkään tekemisiä ei kannata mielestäni tuomita, ellei ole itse ollut tismalleen samassa tilanteessa. Hyviä asioita tapahtuu positiivisille ihmisille, siitä olen aivan varma.


7. Kirjoittaminen ja journalismi/ Writing and journalism

Kirjoitin ensimmäistä omaa lehteäni pian sen jälkeen kun olin oppinut kirjoittamaan koulussa, eli noin 10-vuotiaana. Leikkasin kuvia oikeista lehdistä ja keksin juttuja itse. Kirjoitin vanhanaikaisella kirjoituskoneellani ja voi sitä tuherruksen määrää, kun yritin saada merkkejä iskeytymään oikeaan kohtaan A5-paperiani...

Koulussa tykkäsin äidinkielestä aina eniten ja olin siinä myös hyvä. Ylioppilaskirjoituksissa ainoa päämääräni äidinkielessä oli saada laudatur, jonka myös sain. Tätini K:n, suomen kielen dosentin, kannustuksesta sain ensimmäisen "pestini" kirjoittajana 15-vuotiaana Kodin Kuvalehdestä. Kirjoitin lehteen juttuja samalla kun kävin yläastetta parin vuoden ajan. 19-vuotiaana menin opiskelemaan lehtijournalismia HEOon ja pääsin Helsingin Sanomiin työharjoitteluun. Se vasta oli jännittävää. Kirjoitin 11 isoa juttua lehteen ja sain nuuskia sanomalehtityön maailmaa paraatipaikalta.

Yliopistolla päätin kuitenkin lukea ranskaa pääaineenani ja tehdä journalismista ja viestinnästä vain perus- ja aineopinnot. Työskentelin puolitoista vuotta myös Ylellä ennen kuin muutin Australiaan. Nykyään kirjoitan freelancerina juttuja ja nautin kovasti työstäni. Olen myös onnellinen, että voin asua toisella puolella maapalloa ja silti tehdä töitä Suomeen ja suomen kielellä.

Toimittajan työ antaa mahdollisuuden tutustua johonkin uuteen asiaan/ tutkimukseen/ ilmiöön/ henkilöön joka jutun yhteydessä, eikä työ ole kovin rutiinimaista, mistä en pidä ollenkaan. Jos toimittajan työ kiinnostaa, kannattaa tarjota juttujaan tai työvoimaansa paikallislehtiin ja aloittaa vaatimattomasti. Itse kirjoitin juttuja Lauttasaari-lehteen alussa ja on aina hyvä, että on edes jonkinlaista näyttöä julkaistuista jutuista.

Tästä pääsee lukemaan tyypillisesti päivästäni Sydneyssä, missä kerron myös kirjoittamisesta lisää.

8. Blogit/ Blogs

Minusta on ollut hyvin jännittävä saada elää tämä transformaatio perinteisen median monopolista sosiaalisen median aikakaudelle. Olen todennut, että blogin kirjoittaminen on hyvää vastapainoa työjutuille; saan ikään kuin "lämmitellä" itseäni täällä ja sitten panna täydet panokset itse juttuihin, jos sellainen kuulosta yhtään järkevältä?

Tässä muutama suosikkiblogeistani, joita olen joko seurannut jo vuosia tai jotka olen vasta löytänyt (paljon muitakin on):

Sofi
Fashionablefit
HelloHelene
Ps. I love fashion
All things elegant

9. Kirjat ja Kindle/ Books and Kindle

Stephen Kingin sanoin: "jos Sinulla ei ole aikaa lukea, Sinulla ei ole aikaa eikä työkaluja kirjoittaa". Näin yritän ajatella aina - varsinkin oman työni kannalta. Luin ennen yliopistoa paljon kaunokirjallisuutta, mutta yliopiston aikana fiktion lukeminen on kokenut kovia, koska oppikirjojen pänttäys vei aikaa muulta lukemiselta. Siksi olenkin nyt ihanassa tilanteessa, koska valmistuin kuukausi sitten maisteriksi ja oppikirjat ovat minun osaltani historiaa.


Sain poikaystävältäni joululahjaksi Kindlen ja voi pojat, kun se on ollut kovassa käytössä ensimmäisen kuukauden aikana! Rakastan Kindleäni! Se on tosi näppärä ja kuten kaiken uuden teknologian kanssa, myös Kindlen kanssa olen mietiskellyt, miten sitä oikein ennen sitä tuli toimeen? Vanhat, aidot kirjat ovat tietysti myös ihania ja niillä on tunnearvoa, mutta Kindleä suosittelen kyllä kaikille lukutoukille siellä ruutujen ääressä! 

10. Rakkaus/ Cariño

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä: rakas poikaystäväni, joka on muuttanut elämäni. Love you, love you, love you. Last, but not least, my boyfriend. Te quiero mucho mi amor, you have changed my life forever and you are my everything!
Tässäpä hieman juttuja minusta. Bloggarina olen vielä täysin noviisi, joten kommentteja, kehuja ja haukkuja saa lähettää. Uusille lukijoille: tervetuloa! 

I have noticed that I have had some new readers out there so I decided to share with you some things about me and what I like and do here in Sydney. I'm sorry, the text is pretty much in Finnish, but feel free to use the translator to understand better what's going on here! 

22 kommenttia:

 1. Verbierin reissu taitaa olla kyllä yksi tärkeimmistä matkoista. :)

  VastaaPoista
 2. Meidän kevätreissun käy nyt köpelösti kun oot toisella puolella maapalloa! Böö. ;)

  -P

  VastaaPoista
 3. Kyllä sun nyt pitää lähteä tänne kevätreissulle! ;)

  VastaaPoista
 4. Tekis kyllä mieli!

  -P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei muuta kuin varailemaan! Täällä on huone valmiina PP:lle :)

   Poista
 5. Jenna toi teidän olkkarin(?) ikkunaseinä on kyllä huisi! :D Hercule näyttää olevan ihan kotonaan!

  Miten teidän triathlon-treenaukset on sujuneet? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, se on kyllä iso! Hercule on kotonaan kaikkialla mutta ton ottomaanin se on vallannut itselleen ja tarkkailee siitä aina joko ulos tai mitä me tehdään :)

   Poista
 6. Hienosti näkyy Sydneyn oopperatalo vatsatreenin taustalla. Varmasti makeet lenkkipolut muutenkin meren rannalla. Mielelläni kuulisin lisää eri urheilumahdollisuuksisa omassa postauksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oopperatalo on aika vekkuli treenailutaustaksi :) kiitti vinkistä, katsotaan millainen postaus saadaan aikaiseksi!

   Poista
 7. Olette niin kaunis pari, ailmä lepää myös kuvien taustoissa <3

  VastaaPoista
 8. En tiennytkään, että kirjoittelet blogia! Nyt kun tiedän, alan seurata, niin pysyn kärryillä kuulumisistasi. Hieno blogi, ja kuvien sun muiden perusteella totean vain, että kateeksi käy.. Terveiset siis täältä tuiskun ja viiman keskeltä.. :D
  Milena

  VastaaPoista
 9. Kiitos Milena, tosi kiva kuulla että alat seurailla! Kommentoida saa aina myös vapaasti :) Ja trust me, kyllä mäkin oon elämäni aikana saanut kärsiä Suomen tuiskuista...

  Mukavia oloja siis! Pukeudu lämpimästi!

  VastaaPoista
 10. Tosi kiva postaus! Meilla nayttaa olevan hyvin samanlaiset arvot ja asenne elamaan :)

  VastaaPoista
 11. Löysin juuri blogisi ja pitää heti kehua, että olipa tämä ihana postaus :)
  Tuli ihan kylmät väreet, hyvällä tavalla siis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Niina! Kiitos kauniista sanoistasi. :) Täytyypä heti katsoa Sinun blogisi!

   Poista
 12. Hassua, löysin blogisi ihan sattumalta ja oot näköjään joku kadonnut siskoni!
  Jokainen kohta osuu ja uppoaa, tosin ukkelia ei multa löydy. Itse en viihdy Suomessa, en pidä ilmastosta enkä ilmapiiristäkään juuri! Itse olen näillä näppäimillä muuttamassa Jenkkeihin. Jännityksellä odotan, syttyykö rakkauteni Suomea kohtaan uudestaan vai jäänkö sille tielleni.

  Blogi seikkailuistani olisi tarkoitus aloittaa jossain kohti. Tämä sinun blogi pääsikin kirjanmerkkeihin. Kivaa syksyä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei vain sisko! Tosi kiva kuulla, kiitos! Suomessa on moni asia hyvin ja sitten ei taas kuitenkaan ole.

   Me valmistaudumme täällä kevääseen ja kesään :-) Oikein paljon tervetuloa seurailemaan menoa Australiassa!

   Poista
 13. Moikka! Löysin sun blogin vasta mutta oon aivan ihastunu tähän!! Sun elämä kuulostaa aivan ihanalta siellä! :) ja siis mistä sun poikaystävä on kotosin ku kirjotit espanjaks? jos saa kysyy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä täällä on myös ihanaa, vaikka vaikeuksiakin on koettu. On syytä pitää mielessä, etten ihan kaikkea tänne jaa.

   Poikaystävän, nykyisen aviomiehen sukujuuret ovat tuolla Latinalaisessa Amerikassa ja hän puhuu espanjaa englannin lisäksi, joten siitä nuo espanjankieliset rakkaudentunnustukset ;)

   Poista

Kiitos!