Pages

tiistai 15. tammikuuta 2013

Sydney life

Hellurei! Anteeksi pienestä bloggailutauosta, päivät ovat jotenkin kadonneet ilmaan viime aikoina, enkä ole tainnut käydä päivittelemässä blogia moneen päivään....Täällä ollaan kuitenkin ja tässä hieman kuulumisia: 


Sydneyläisillä on menossa kesälomat ja ohjelmatarjonta on sen mukaista. Koko ajan olisi jossain jotain, mitä pitäisi käydä katsomassa, kuuntelemassa tai syömässä, heh. Viime perjantaina olimme oopperatalon viereen rakennetussa ulkoilmabaarissa. Kovasti ihmisiä, letkeää live-musiikkia ja yhdet hikisen jonotuksen vaatineet siiderit, siinä illan tunnelmat meidän osaltamme. 


Mietiskeltiin illan aikana, mitä kerrottaisiin nyt niille henkilöille, jotka ovat tulossa Sydneyhyn lomalle. Mitä se sitten oli? No, tekeminen numero yksi on tietysti lukuisat rannat ja aurinkoinen sää. Niitä täällä riittää. Jos niistä ei pidä, Sydneyn vetovoima ei ole samanlainen.

Asia numero kaksi piilee kaupungin massiivisuudessa: täällä on nimittäin koko ajan jotain tekemistä, kuten jo totesin. Joka ilta tai viikonloppu on jotain menossa jossain ja koskaan ei tarvitse tehdä samaa juttua uudestaan. Suomessa taas voi mennä leffaan, ravintolaan tai samalle klubille, jossa on käynyt koko elämänsä. Kuten kaikissa miljoonakaupungeissa, täällä sitä ongelmaa ei ole. 

Kolmosena täytyy mainita ruoka. En voi ylistää sitä riittämiin, enkä ole tainnut vielä kertaakaan pettyä ruoan suhteen täällä... enkä puhu nyt vain luksusravintoloiden annoksista, vaan esimerkiksi hauskoista food truckeista, joita täällä liikuskelee aina tapahtumien (ja muutenkin) yhteydessä. Viikonloppuna söin Organic foodin hunajakanankoipia ja ne vain yksinkertaisesti suli suussa.... Nams! Poikaystävä söi jotakin lettusia friteeratun kalan ja kastikkeen kera, eikä sitäkään voi oikein sanoin kuvailla. Ja molemmat annokset 8-10 dollaria. 


Lauantaina oltiin the Domainessa ulkoilmakonsertissa. Ilma oli lempeämpi mitä pilvet kuvassa hämäävät ja oli kiva tunnelma makoilla viltillä, kuunnella musiikkia ja nautiskella hieman viiniä. Olemme selvästi vielä amatöörejä näissä ulkoilmakonserttivarusteluissa pelkän viltin kera, koska monella oli tuollaisia söpöjä matalia tuoleja mukanaan. Usealla seurueella oli myös kunnon picnic-korit kannettuna alueelle ja oli mielenkiintoista katsella, kun selvästi tapahtuma vetosi sekä nuoriin että vanhoihin sydneyläisiin. Suomessa tuntuu siltä, että harmaahapsiset ikääntyneet ihmiset eivät juuri tällaisiin juttuihin itseään jaksa raahata, mutta täällä näin ei näytä olevan. Harmaantuneet papat hörppimässä viiniään matalissa tuoleissa ja kuuntelemassa musiikkia ulkosalla kamujensa kanssa, miksi Suomesta puuttuu tällainen yhteisöllisyys kysyn vaan??


Mulle tuo hymyileminen kuvissa on joskus tosi vaikeaa, kuten näkyy... Mutta joo,  mutrusta ja äreästä ilmeestä huolimatta ja summa summarum: ihana ja rentouttava lauantai-ilta oli! 

One of the best things living in a metropolitan city like Sydney is that there's always something going on somewhere. The option is given to you what you want to do. In Helsinki Finland, where I'm from, it's quite difficult to find new and exciting things to do on a Saturday night - especially in the winter time! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos!