Pages

maanantai 7. tammikuuta 2013

Triathlon!

Moi! Uuden vuoden kunniaksi tulee treenipostaus. Me päätettiin nimittäin poikaystävän kanssa alkaa treenata triathlonia varten! Ajattelin ensin ostaa salikortin, mutta mietin, miten järjetöntä oikeastaan olisi tällaisessa ympäristössä ja säässä mennä sisätiloihin hikoilemaan... Yhdessä meille tuli mieleen triathlon, koska meillä on pyörät, oma uima-allas talossa ja koko ihana Sydney lenkkeilyä varten.


Koska meidän lähtötasomme on lähinnä sohvaperuna-possuttelu-koiranulkoilutus-kunto, ollaan nyt kaksi viikkoa peruskunnon kohotuskuurilla. Kahden viikon aikana me "siivotaan" myös ruokailutottumukset ja käydään joka arkiaamu 30 minuutin lenkillä. Voin kertoa, että tämän aamun lenkki on jo juostu kello 6.00-6.30 ihanan lämpimässä ja vilkkaaseen maanantaiaamuun heräilevässä Rocksissa.


Jotta hommassa olisi jokin runko, löysin netistä tällaisen ohjelman, jota alamme noudattaa siis kahden viikon päästä, kunhan ensin selvitään tästä starttijaksosta. Musta tuo vaikuttaa tosi kivalta ohjelmalta ja pidän siitä, että taso nousee koko ajan loppua kohden. Meillä ei ole tiedossa mitään varsinaista "kisaa", kuten tuo sana race ohjelman lopussa viittaa, mutta ehkäpä keksimme jotain kahdeksan viikon aikana...


Ohjelmaamme kuuluu siis triathlonin periaatteita noudattaen juoksua, uintia ja pyöräilyä. Lisäksi tuolla sivustolla neuvotaan tekemään joka viikko jonkinlainen lihaskuntoharjoitus, mikä kuulostaa myös tosi fiksulta ja ennen kaikkea mahdolliselta toteuttaa.


Käytiin eilen myös ruokaostoksilla Jessica Simpsonin Painonvartijoiden menu mukanamme. Suurimmat muutokset teimme jogurttien, murojen ja maidon suhteen. Jogurtti vaihtui sokerittomaan, murot puuroon ja tavallisen maidon vaihdoimme soijamaitoon. 

Saa nähdä, miten meille käy! Kerron teille sitten lisää tästä, kun varsinainen triathlon-treenimme alkaa. Yleisesti ottaen olen innoissani tästä projektista ja on kiva, kun on toinen, joka on sitoutunut ohjelman noudattamiseen samalla tavalla. Otettiin myös eilen kuvia itsestämme, että voi sitten vertailla ennen ja jälkeen -kuvia.

Mukavia treenailuhetkiä kaikille vuodelle 2013! Lisätietoa triathlonista löytyy täältä ja täältä. Australia muuten johtaa olympiamitalitilastoa triathlonin osalta... I wonder why...? 

Hi! Me and my boyfriend will start triathlon training in two weeks. First, we want to build up our basic stamina by running 30 minutes every weekday morning (I can tell already that this morning's workout is done!). After that, we're gonna follow a real mini triathlon plan for eight weeks. We'll see how this is gonna go but I'm very excited! As we have our bikes, own indoor pool in the building and the beautiful Sydney around us, we thought that it would be just crazy not to take advantage of those! 

4 kommenttia:

 1. Lienette ihka ainoat rohkeat, jotka noudattavat Jessica Simpsonin dieettiä. Homma ei tainnut oikein toimia edes rouvalla itsellään... Parempaa onnea teille, vaikka ette kyllä kumpikaan mitään dieettiä tarvitsekaan!

  VastaaPoista
 2. Kyllä toimi hänelläkin, ainakin mun mielestä:

  http://www.tmz.com/2012/11/26/jessica-simpson-weight-watchers-menu-diet/

  VastaaPoista
 3. Jos nää Suomen säät olis hieman ulkoliikuntaystävällisempiä pyöräilyn ja uinnin suhteen, itsekin haluisin kokeilla triathlontreeniä. Ihan paras idea!!! Onnea treenaukseen. :)

  Kun tuun Ausseihin, voin tulla juoksulenkille mukaan, muissa lajeissa en kyllä kestä teidän vauhdissa mukana. Marathontreeni alkamassa itselläni ensi viikon ma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itse treeni alkaa vasta nyt maanantaina, tähän asti ollaan kerätty vain henkistä valmiutta ja käyty lyhyillä lenkeillä! Tsemppiä sullekin :)

   Poista

Kiitos!