Pages

torstai 24. tammikuuta 2013

Australialaiset kirput, nuo suomalaistytön täyshulluuteen ajavat paholaiseliöt

Heippa. Kuten jo aiemmin kerroin lyhyesti, Hercule sai kirppuja heti kun karanteeni loppui. En usko, että ne olivat karanteenista peräisin, koska kävin katsomassa häntä usein, enkä huomannut mitään omituista. Todennäköisesti ne hyökkäsivät asumaan Herculehen lukuisista puistoista, joita täällä on. Turhauttavinta on, että olemme nyt ostaneet kahta eri niskaanlaitettavaa myrkkyä (Frontline ja Advantix), mutta kumpikaan tuote ei ole poistanut ongelmaa. 


Koska inhoan kaikkia tuholaisotuksia sydämeni pohjasta, kuten varmasti kuka tahansa normaalia elämää arvostava ihminen, meinasin tulla hulluksi ongelman alkuvaiheessa. Nimittäin ajeltuani Herculen karvat mahan ja pepun seudulta, paljastui totuus: koko alue oli kirppujen syömä ja meinasin alkaa itkeä. 

Nyt olen bongannut kirppuja neljästi ja tällä viimeisimmällä kerralla en jaksanut enää edes alkaa vauhkota, vaan laitoin pojan vain kylmän rauhallisesti suihkuun ...okei, kyllä minä kirosin australialaiset kirput jälleen kerran sydämeni pohjasta omassa mielessäni.


Joka kerta kun kirppuja on nyt löytynyt, olemme tunnollisesti pesseet kaikki petivaatteet, vaatteet, sohvanpäälliset, pyyhkeet ja imuroineet matot, kokolattiamatot ja tyynyt ja sängyn. Tuholaistorjuntapartio kävi myös, maksoi omaisuuden ja sumutti koko asunnon, jotta kirppujen munat ainakin kuolisivat asunnosta. Ongelma näyttää nyt olevan se, että kirput salamatkustavat tänne Herculen kyydissä ulkoa, koska Frontline ja Advantix eivät ole tarpeeksi tehokkaita myrkkyjä. Parin viikon ajan olenkin käyttänyt Hercule-ressukkaa vain korttelin ympäri ulkona, eikä olla menty edes lähelle puistoja tai muita koiria. 


Öisin Hercule rapsuttelee itseään ja sydän pamppaillen kuuntelen hänen touhujaan pimeässä. Pari kertaa yössä olen vienyt pojan vessaan ja tutkinut koko turkin löytämättä mitään. Kirput ovat nimittäin niin riivatun ovelia, että ne menevät piiloon heti muualle turkkiin, kun alan etsiä niitä. 


Tänä aamuna, kuoleman väsyneenä yöllisistä rapsutus- ja tutkintasessioista, menin Amazonin sivuille selailemaan muita kirppujentorjuntatuotteita. Silmiini osui tämä tuote. Siitä oli niin hyviä arvosteluja muilta ihmisiltä, ja heidän tuskansa kirppujen kanssa kuulosti niin samanlaiselta kuin meidänkin, joten laitoin tilaukseen. En tiedä mitä tässä pitäisi enää tehdä, jos nuo pillerit eivät tepsi. Ajella Herculelta kaikki karvat? Lakata käymästä ulkona? Lisäksi on vielä kokeilematta yksi kirppumyrkky, Comfortis, jota kokeillaan seuraavaksi.

As soon as Hercule was released from the quarantine, he got fleas. It's been a real pain as I've always taken such a good care of things like this with him. Back in Finland, he never got one single tick (and there's a lot of ticks in Finland) not to mention fleas. We've been doing everything we can but nothing seems to help. This morning I went to look on Amazon what kind of flea control products they have and Brewers Yeast Tablets Garlic had some amazing reviews. I'm crossing my fingers that this is the miracle product which will solve the problem!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos!