Pages

torstai 8. marraskuuta 2012

Terveysruokia Australiassa

Hallo! Yksi juttu, jota rakastan ulkomaille muuttaessa on, että saa ulottuvilleen aivan uudenalaiset ja jännittävät ruokaostostentekomahdollisuudet (olipas kauhea sanahirviö). Eniten teen ostoksia Colesissa, ja joskus Woolworthsissa. Ensimmäinen on parempi ja edullisempi. Suomessa ruokakauppojen valikoimat ovat aika tylsiä ja usein kaupasta ei löydy mitään, ja jos löytyy, se on kallista. Jos esimerkiksi ottaa englantilaisen reseptin ja yrittää löytää aineksia, voi olla varma, ettei kaikkia löydy edes perussupermarketista. Mutta tässä muutama mun uusista Aussi-suosikeista:


Tämä tuote on esimerkiksi ihan huippu! Se on 94-prosenttisesti avokadoa (ilman lisä- ja säilöntäaineita), ja sopii erinomaisesti vaikka tortillojen täytteeksi (nim. kokeiltu on). Muistan kun Suomessa kauhisteltiin sitä erästä avokadovalmistetta, joka sisälsi avokadoa vain 0,7 prosenttia... Tämä tuote on vähän toista maata ja oikein yököttää ajattella, että joku kutsuu tuota toista avokadodipiksi!


Ikisuosikkini kookosvesi! Postasin siitä jo teille aiemmin, enkä aio nyt toistaa itseäni. Voin vain sanoa tässä, että nammmmmiiii mammmi!


Goji-marjat! Niin ärsyttävä kuin sana superfood onkin, nämä ovat juuri sitä. Ja mikä parasta, pussi on kolmisen euroa halvempi kuin Suomessa. Tästä voi tsekata mitä kaikkea näissä punaisissa rusinan näköisissä vitamiinipommeissa on.


Tykkään tosi paljon mangon mausta, ja mangot täällä ovat isoja ja melko edullisia. Tuo kuoriminen ja pilkkominen (jonka jälkeen mango liukuu pitkin ja poikin leikkuualustaa) on sellainen juttu, josta en kovasti innostu, mutta kun näitä mehukkaita ja maukkaita paloja popsii iltapäivän kuumuudessa, ei sekään enää haittaa. Australiassa mangot tuntuvat olevan vähintään kansallishedelmä, koska niillä on ihan omia nettisivujakin heh.

Hey! One of the things I really like when moving overseas is that I get to buy new exciting stuff from the supermarkets. In Finland, we don't have that opportunity and if you find something interesting, it will cost you a fortune. Here are some of my new Aussie favorites! 

2 kommenttia:

  1. Hei tuohon mangon leikkaamiseen on ihan oma tekniikkansa, katoppa netistä! Helpottaa huomattavasti :)

    VastaaPoista
  2. Hihii joo tiiän, mut jotenkin se aina vaan luikastelee :o

    VastaaPoista

Kiitos!