Pages

maanantai 25. maaliskuuta 2013

Personal training part 1

Auts. 

Siltä tuntuu, kun istun tähän penkille kirjoittamaan. Olin personal trainingin ensimmäisessä sessiossa aamulla. En ole treenaajana mikään noviisi; olen lukenut aiheesta lehdistä, tehnyt haastatteluja monille personal trainereille Suomessa ja kokeillut eri lajeja laidasta laitaan. Jotenkin on aina tuntunut kuitenkin siltä, että olen ollut soitellen sodassa, eli tehnyt vähän sitä sun tätä ja jonkin verran tuota unohtamatta sitätätä. Heh, eli ei minkäänlaisia päämääriä, ohjelmia tai puhumattakaan kysymystä siitä, toimiiko joku juttu juuri minun kannaltani. 


Herculekin on sitä mieltä, että uudet tossut pitää saada...

Tänään tapasin pt:ni ensimmäistä kertaa, ja hän kyseli menneisyydestäni kuntoilun saralla ja tavoitteistani. Kerroin, että kuuden kuukauden löysäilyn jälkeen Australiassa on aika vakavoitua ja päästä takaisin mittoihin, jotka katosivat kauan sitten. Ylimääräistä on joka suunnalla tätä kroppaa ja haluan siis kiinteytyä kokonaisvaltaisesti. Erityisesti haluan laittaa alavartaloni rääkkiin tulevina viikkoina. Jep, minun, kuten myös niin monen muun naisen, ongelma-alue peppu-reidet-zone joutuu sanomaan hyvästit leppoisille sunnuntaishoppauksille - niitä ei nimittäin ole enää luvassa, vaan rasva saa luvan häipyä tästä kropasta Tasmanian tuuliin. 

Kerroin, etten pidä kuntosalista, mutta kun pt valisti, ettei haluamiani tuloksia synny hauskoilla Body Attack tai Step -tunneilla, mieleni muuttui. Suurin muutos tulee siis kohdallani olemaan 30 minuutin räätälöidyn saliohjelman lisääminen 2-3 kertaa viikossa treenailuuni. Ryhmäliikuntaa saan harrastaa kuinka paljon haluan, mutta equipmentit (eli puntti suomeksi) pitää ottaa mukaan. 

*

Pidän myös viikon ajan ruokapäiväkirjaa, mikä tulee olemaan varsin hauskaa, koska syön koko ajan! Pt ressukka joutuu lukemaan romaanin ensi maanantaina, heh. Salitossuni saivat myös nälvintää osakseen ja joudun lenkkariostoksille tuota pikaa... Minulla oli siis täysin vääränlaiset lenkkarit jalkojeni rakennetta ajatellen. 

Itse treeni otti koville. Teimme kolme kierrosta laitteilla ja keskityimme nimenomaan alavartaloon, jalkoihin ja pakaroihin. Tehokkuudesta voin sanoa sen verran, että käveleminen sattui, kun pääsin ulos auringonpaisteeseen. Sen lisäksi jalat tärisivät, joten ei epäilystäkään pt:n pätevyydestä... Hän kysyikin minulta kesken rutistusten: "Would you do this by your own?" Katselin häntä silmät pyöreinä samalla kun hiki virtasi otsalla, enkä saanut sanaa suustani. Hän vastasi: "I didn't think so, and that's why people hire personal trainers". Liikkeet ovat siis sen verran rautaisia ja tehokkaita, että niiden kanssa saattaa moni laiskotella jos treenaa yksin, mutta kun pt seisoo silmä kovana vieressä, ei auta kuin pusertaa. Tsemppauksen lisäksi pt myös korjasi jatkuvasti liikkeitäni, mikä oli todella tarpeen, koska moni esimerkiksi Kinesis-laitteista oli täysin uusia minulle.  

*

Summa summarum: personal trainer on loistava juttu, jos haluaa juuri itselleen räätälöityä opastusta liikunnan suhteen. Tämän lisäksi pt kannattaa palkata, jos haluaa nostaa oman kuntoilunsa haahuilusta hiukan vakavammalle tasolle. Näin ainakin itse koen asian. 

Ensi maanantaina toinen sessio pt:n kanssa. En malta odottaa!

3 kommenttia:

  1. Hyvä Jenna! Mulla on kanssa ajatuksissa aloittaa kunnon kuntokuuri :)

    P

    VastaaPoista
  2. Täälläkin on menossa kuntokuuri! Remppa sai mut hieman repsahtamaan liikunnan suhteen, mutta nyt taas ruodussa. Odotan innolla sitä, että aamut lämpenis hieman, niin voisi juosta töihin. Mukava herätys, kun matkaa n. 2.5km.

    Näytä sille pt:lle! :)

    VastaaPoista

Kiitos!