Pages

torstai 21. maaliskuuta 2013

And the winner is...

Heippa! Jotakuta teistä kiinnosti mahdollisuudet harrastaa liikuntaa Sydneyssä ja tässäpä tulee jättipostaus nyt siihen liittyen. Olen ravannut eri kuntokeskuksissa ilmaisten passieni kanssa kohta kaksi kuukautta ja voisin hieman kertoa kokemuksistani.


Yleisesti voin heti alkuun todeta, että Sydneyssä voi harrastaa kuntosalilla ja ryhmäliikunnassa käyntiä monta viikkoa putkeen maksamatta penniäkään! Moni sali tarjoaa useiden päivien ilmaisia passeja saleilleen, ja näin isossa kaupungissa kuntoklubeja on pilvin pimein. Jos tänne tulee vaikka kuukaudeksi lomalle, voi olla varma, että salilla voi käydä koko ajan ilmaiseksi.

Yleisesti ja yhteisesti voisin todeta kaikista kokeilemistani saleista, että ryhmäliikuntatunteja näyttäisi olevan tarjolla vain kolmena eri kellonaikana päivän mittaan: kukonlaulun aikaan, ruokatunnilla ja alkuillasta. Kuulin, että ruuhka-aika ainakaan täällä keskustassa ei ole töiden jälkeen kello 16-18 vaan ruokatunnilla kello 12-13! Tämä voi johtua siitä, että asumme tässä business distreetillä, joka on pukumiesten ja -naisten hallitsema aina arkipäivisin. Off peak -aika on puolestaan töiden jälkeen, eli juuri päin vastoin kuin Suomessa. Hassua! Aussit tykkäävät treenata ruokatunneillaan! Toinen huomio on, ettei tunteja pidetä ollenkaan lauantaisin ja sunnuntaisin - todennäköisesti samasta syystä. Mielestäni ihan hoopoa ja valitettavaa, koska olen tottunut viikonloppujumppiin ja poikaystävällä on jalkapallopeli aina viikonloppuisin, joten täytynee tyytyä saunomiseen ja rentoutumiseen...


Mutta sen enempiä jaarittelematta, tässä tulevat sittelyt neljästä eri salista Sydneyn keskustassa:

Ensimmäiseksi kävin KGV:n spinning-tunnilla. Sain ilmaisen kolmen päivän passin netistä sähköpostiini. Liikuntakeskus näyttää ulkoa vanhalta ja sellainen se oli myös sisältä. Spinnailuun tarkoitetut pyörät olivat likaisia ja rikkinäisiä ja pakko sanoa, ettei niillä ollut kiva polkea. Toinen asia, joka ärsytti, oli se, että spinning-tunti pidettiin samassa tilassa kuntosalin kanssa, eli ei mitään omaa huonetta, vaan kaikkien kuntoilijoiden keskellä siinä alettiin sitten polkea musiikin tahtiin. Samoin tehtiin myös samaan aikaan alkavan pilates-tunnin kanssa: pilates vedettiin kuntosalin toisella puolella, samassa isossa salissa.

pic: City of Sydney

Itse spinning-tunti oli tylsä, varsinkaan kun spinning ei ole mikään suosikkituntini muutenkaan. Ohjelma oli mitäänsanomaton, ja vieressä polkevan naisen kahvihengitys takasi, että tunti maistui silkkalta pakkopullalta. Lopulta myös pyöräni monitori hajosi, joten en edes nähnyt paljon kaloreita tuli poltettua. Hintataso on mielestäni aivan liian korkea siihen nähden, missä kunnossa sali on: puolen vuoden jäsenyys maksaa 387,50 dollaria (299 euroa 6 kk/ 50 euroa kk). Ei varmaan tarvitse kertoa, etten mennyt takaisin KGV:lle.

Tähdet: */*****

Fitness First
Seuraavaksi kokeilin Body Pump -tuntia Sydneyn keskustassa Fitness Firstin tiloissa. Ekaa käyntiä varten sai tulostaa ilmaisen yhden päivän passin netistä ja vinkkinä voin kertoa, että sen voi tehdä myös silloin, jos on vaikka Sydneyssä lomalla ja haluaa sisällyttää kunnon treenin lomailuunsa. Fitness First olikin sitten eri maata mitä tulee tiloihin. Kuntosali oli massiivinen maanalainen hikoiluareena, jossa oli eri onkaloita pöyräilyä, ryhmäliikuntaa ja juoksua varten, you name it.

pic: Gymlink

Pesutiloista pääsi miesten ja naisten yhteiseen uima-altaaseen ja gymillä oli myös sauna ja höyrysauna - molemmat miehille ja naisille yhteisesti, mikä ei ole hyvä juttu... Miltä itse pumppailu sitten tuntui maapallon toisella puolella? 2008 vuodesta asti pumppia harrastaneena voin sanoa, että eihän itse tunnissa mitään erilaista ollut, mutta pumppaajissa kylläkin. Joka biisin lopussa naiset (ja ne kolme kiintiömiestä, jotka ovat täällä Australiassakin must) alkoivat huutaa ja hurrata kovaan ääneen. Se oli tosi hauskaa! Suomessahan pumpataan tosissaan ja suu supussa, mutta aussit vain innostuivat lisää, kun toistot lähenivät loppuaan.

Pidin kovasti Fitness Firstistä ja olin jo innoissani, että nythän pääsen taas harrastamaan rakastamiani ryhmäliikuntatunteja kotini vieressä. Mutta ei aikaakaan, kun ilkeä myyntitykkitäti kertoi hinnoista ja suorastaan veti käteni allekirjoittamaan sopimusta. Hinta kuukaudelta 100 dollaria (78 euroa). You wanna sign up now?, täti komensi. Maksoin Suomessa Esportin tunneista 65 euroa (opiskelija), joten 13 euron hinnannousu työtä tekevänä ei sinänsä olisi haitannut, mutta myyntitädin aggressiivinen ja epäkohtelias käytös muuttivat mieleni. Joku raja tuossa myyntityössäkin...

Tähdet: ***½

Passport 2 fitness
Eipä aikaakaan kun olin seuraavalla viikolla jo kolmannen salin ovea kolkuttelemassa. Kolmas klubi, jota kokeilin, on nimeltään Passport 2 Fitness ja tarkemmin sanottuna Elizabeth streetin sali. Sain viiden päivän passin netistä sähköpostiini ja passia sai vielä pidentää viiden päivän jälkeen.

pic: Passport 2 Fitness

Ketjulla on kolme eri hintaluokkaa, ja sali, jota kokeilin on niin sanottu Silver club. Silverin hinta oli juuri oikea budjettiini, eli 70 dollaria kuussa (54 euroa). Pidin myös siitä, että siellä tarjottiin pay as you go -vaihtoehtoa, eli saa maksaa sen mukaan kun käy. Klubilla on kaksi suosikkiani Les Millsin tunneista, eli pump ja attack sekä heidän omia joogatuntejaan. Ensimmäisenä kokeilin Body Attackia, vaikka sekin on minulle tuttu muutaman vuoden ajalta Suomessa. Itse sali on todella nuhjuinen. Vanhat ja likaiset tilat, joista tulivat mieleen peruskoulun jumppasalit... Hinta ei ollut niin paljon edullisempia, että haluaisin treenata näin huonokuntoisella salilla. Vastaus on: ei.

**

Goodlife health clubs WINNER!
Tämä salamyhkäinen sali, jota ei oikein mainosteta missään, sijaitsee Martin Placella. Kyseessä oli neljäs klubi, jota kokeilin. Sinne sai viiden päivän ilmaisen passin, ja tuntien tarjonta oli kovasti mieleeni ja monipuolinen: paljon Les Millsejä!

pic: Goodlife Health Clubs

Sali sijaitsee arvokkaassa vanhassa rakennuksessa CBD:llä . Komeat puitteet ja korkeita huoneita. Paljon puisia pintoja ja kaarevia kattoja. Plussaa! Tilat ovat hieman sokkeloiset, mutta ei se haitannut. Naisille on oma höyrysauna, mikä oli myös iso plussa. Love it! Olen kaivannut kovasti saunaa Suomesta lähtoni jälkeen, ja höyrysauna on oikeastaan vielä parempi kuin perinteinen; en ole superkovien löylyjen ystävä nimittäin, vaan nautiskelen lämpimässä mieluummin rauhassa ja hitaasti hikoillen.

Goodlifen normaalihinnat ovat samaa luokkaa kuin muilla saleilla: 25 dollaria viikossa/ 100 dollaria kuussa eli 20 euroa viikossa/ 80 euroa kuussa. Kaksi ensimmäistä viikkoa saa ilmaiseksi ja sen lisäksi ja sitä ennen 10 ensimmäistä päivää voi vielä kokeilla ilman sitoumuksia ilmaiseksi. MUTTA. Me saatiin erikoistarjous eilisen kamppispäivän kunniaksi, mikä oikeastaan oli piste iin päälle kaikessa tässä pähkäilyssä.

Toisin sanoen: Goodlife Health Clubs sai minusta ja poikaystävästäni jäsenet itselleen! Weeeee! Sopimus syntyi niin, että maksetaan 20 dollaria/ viikko ja maksu menee 40/ dollaria joka toinen viikko tililtä. Eli 32 euroa/ kaksi viikkoa ja 64 euroa/ kuukausi. Ei todellakan paha näillä Sydneyn kiskurihinnoilla! Esportilla Suomessa maksoin 65 euroa opiskelijajäsenenä kuussa. Myös normaalisti molemmilta menevä 79 dollarin admin fee saatiin puoleen hintaan, mikä oli mukavaa myös.

Tähdet: ****½

Johtopäätös: Olen superonnellinen ja innoissani, että pääsen taas treenaamaan säännöllisesti huippusalilla! Luvassa on muuten postausta myös personal trainerin kanssa tehdystä työstä, eli kyllä, minäkin menen pt:n oppiin mitä mikimmiten! Stay tuned for that....

Muita saleja Sydneyssä, joita en ehtinyt kokeilla:

She Health Club
Anytime Fitness
Virgin Active Health Club
Living Well
Odyssey Health Club & Spa

2 kommenttia:

 1. Hyvä postaus! Mielenkiintoista kuulla ja verrata Helsingin kuntosaleihin joista tullut lähinnä Esport Fitnesissä käytyä. Mukava ja sopivalla sijainnilla oleva sali kyllä vaikuttaa kuinka usein tulee treenattua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep ehdottomasti. Mulla on kymmenen minuutin kävelymatka nyt.
   Kiitos! :)

   Poista

Kiitos!