Pages

sunnuntai 25. elokuuta 2013

Missä näkee aitoja sydneyläisiä + shoppausta @ Paddington

Moikka! Nyt taitaa tulla ensimmäistä kertaa postausta Sydneyn shoppailupaikoista, ja Paddington aloittaa tämän postaussarjan! Tässä omia havaintojani viime lauantailta, jolloin kartoitimme aika kattavasti koko alueen. Eli kaikki ostoshirmulaiset siellä ruutujen takana, enjoy! 


Paddingtoniin pääsee parhaiten käsiksi mielestäni Oxford Streetiä pitkin kävelemällä. Alueella on lukuisia yllä olevan putiikin näköisiä pikkuliikkeitä, joissa ei ole tilaa kuin muutama neliömetri. Useimmissa liikkeissä myydään vaatteita ja asusteita, mutta huonekalu- ja kodintavaraliikkeitä löytyy myös paljon samoin kuin kirja- ja kenkäkauppoja, erikoisliikkeitä, kuten hääasuputiikkeja, gourmet-kauppoja ja herkkumyymälöitä, joista saa muun muassa käsintehtyä suklaata.....


Ihastuin alueen vibeen, joka on ihan erilainen kuin keskustassa. Osa varmasti kuuluu tarkoin harkittuun myyntistrategiaan, mutta tuntui siltä, että ihmiset ja kauppiaat ovat paljon ystävällisempiä täällä kuin keskustassa. Täällä ei joudu korvia särkevän diskojytkeen uhriksi, vaan lähinnä saattaa kuulla lintujen visertävän. Täällä ei tarvitse ahdistua turistimassoista, koska täällä kyse ei ole massatuotannosta. Ei rahaa kerjääviä katusoittajia, ei kodittomien surullisiä leirejä, joita näkee ihan tarpeeksi muualla Sydneyssä. Itselläni tuli Paddingtonista mieleen Nykin Bleeker Street ja West Village, joihin ihastuin kovasti myös muutama vuosi sitten.


Aitoja sydneyläisiä ei omien havaintojeni mukaan näe CBD:n kaupoissa ja Pitt Streetin jättitavarataloissa, joissa harhailee ennemminkin hämmentyneitä turisteja, vaan täällä Paddingtonin nurkilla näissä pienissä vintage-liikkeissä piilossa massoilta. Kuten sanottu, Oxford Streetillä on hyvä pysyä, mutta kannattaa tepastella sen poikkikaduille, joista myös löytyy kivoja kauppoja.




Useimmat liikkeistä ovat joko keskihintaisia tai hintavampia, ja itse välttelemiäni rättikauppoja löytyy vain pari. Tässä listaa muutamasta liikkeestä, jotka alueelta löytyy. Huomasin, että Helsingistäkin löytyvä Make Up Store oli paljon kalliimpi täällä kuin kotona Suomessa. Kassalle kiikuttamani Sand storm lip pencil maksoi täällä hulppeat 34 dollaria, kun se Suomessa on vain 15 euroa! Tuplahinta siis...

Hey guys! Here's some photos of our shopping sprint in the Paddington area and along the Oxford Street. I definitely recommend going there because besides shopping, you'll find the true fashion loving Sydneysiders strolling aroung there! 

4 kommenttia:

  1. Todella kiva blogi ja ihania kuvia! Täällä yksi Australiassa vain unelmissaan asuva huokailee...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sonja! Voithan lähteä vaikka lomalle Ausseihin tai tulla working holiday -viisumilla vuodeksi töihin tänne! :)

      Poista
  2. Seuraavaksi sitten Crown St Surry Hills, sielta vasta erikoisuuksia ja paikallisia loytyykin :) Mun mielesta suurkaupungeissa just hohtona on ne pienet kulmapuljut eika megaliikkeet joita loytyy joka mestasta ja jotka mua vaan lahinna ahistaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep! Se onkin tsekattu jo myös, mutta oli niin kova nälkä sinä päivänä, ettei ehtinyt kaupoissa perehtyä itse asiaan :D

      Poista

Kiitos!