Pages

keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Sinisillä vuorilla eukalyptysöljyn seassa

Moikkelis kaikille! Näin lauantaina Blue Mountainsit. Niistä saisi tänne vaikka romaanin kirjoitettua, mutta tyydyn nyt kertomaan lyhyesti vain pääpointit ja mitä itse pidin niistä. 

Vuoret olivat komeat. Ylhäällä puiden suojassa jyrkänteellä kun niitä katselee, jää melkein suu auki. Vaikka ne eivät liiku, niissä on jotain todella voimakasta. Jotenkin tuntee, että näitä ei ihminen rakentanut, ja se on virkistävää, kun on katsellut Sydneyn pilvenpiirtäjiä, ihmisen luomia, puoli vuotta. 


Blue Mountains sijaitsee 1,5 tunnin ajomatkan päässä Sydneystä ja on erinomainen kohde yhden päivän reissua kaipaaville. Ei kannata langeta pakettimatkoja tarjoavien yritysten rahastettavaksi jos on mahdollista hurauttaa Katoomban kylään omalla autolla tai junalla, joka on todellinen penninvenyttäjän kulkupeli. 


Suuri osa vuoristoa kuuluu Unescon Maailmanperintöluetteloon. Ilma vuorilla on raikkaampaa ja puhtaampaa. Sydneyn keskustassa oli hellelukemat kun lähdettiin, mutta vuorilla puiden suojassa ihanan viileää. Alue koostuu seitsemästä kansallispuistosta, joiden yhteinen pinta-ala on noin miljoona hehtaaria.


Katoombassa sijaitsee myös Scenic World -niminen turisti-inhotus, joka oli täynnä kaikkea sellaista, mitä tällainen kohde ei itselleni edusta: pikaruokaloita, loputtomia jonoja, rahastustilpehööriä ja korkeita hintoja. Parhaiten Blue Mountainsit kokee, kun on hyvä kartta ja utelias mieli. Hyvistä kengistä, vesipullosta ja eväistä ei ole haittaa.
Roskia ei paljoa näkynyt onneksi!


Three Sisters, eli kolme sisarta, Blue Mountaisien symboli. Pahoittelut, ettei kuva ole kummoinen. Tästä näkee paremmin mistä on kyse. Kolmen sisaruksen nimi juontuu aboriginaalien tarustosta. 


Hercule oli innoissaan vuorien tuoksuista. Mamia pelotti koko ajan, että hihna katkeaa, ja vauva tippuu alas vuorilta....! Vuorilla kiipeily muuten tuntuu seuraavana jaloissa. Alueella on lukuisia portaita ja parhaille paikoille ihailemaan näkymiä pitää lähes aina kävellä tieltä portaat alas - tai ylös.


Blue Mountainseista kertovilla sivuilla sanotaan, että alueella esiintyy 90 erilaista eukalyptyslajia, mikä on 13 prosenttia maailman kaikista eukalyptyslajeista. Sininen väri alueella muodostuu eteerisistä eukalyptysöljyistä, joita eukalyptyspuut erittävät. Sinisestä väristä tulee myös paikan nimi: Blue Mountains. 


Herculen ja minun matkaseuralaiset. Kuvaa ottaessani käsi tärisi ihan kamalasti ja kiljuin koko ajan "Be careful, be careful!"

Meillä jäi vielä paljon paljon näkemättä, ja haluamme takaisin! Ihana paikka, suosittelen ehdottomasti kaikille Sydneyhyn lomalle tuleville.

Tähdet: *****

3 kommenttia:

 1. Kannattaa ehdottomasti tsekkaa Wentworth Falls hieman lähempänä Sydneytä kuin Katoomba. Se puolen tunnin lasku ja nousu portaita pitkin alas laaksoon oli vaivan arvoinen, kun alhaalla pääsi ihastelemaan valtavaa vesiputousta lähietäisyydeltä. Megalong Valleyssä on myös tosi hyvä ridauspaikka, hevosen selästä näkee sademetsän ihan eri tavalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. OOohhh! Kuulostaa ihanalta! Meillä on lista to-do -juttuja, laitan nämä ylös sinne, kiitoksia vain vinkeistä! :)

   Poista
 2. Eipä mitään, osa Sydneyn seikkailuista on vielä hyvin mielessä. :)

  VastaaPoista

Kiitos!