Pages

perjantai 24. tammikuuta 2014

Surfing in Australia - how to do it the right way!

Pitihän sitä odottaa 29 vuotta ennen kuin pääsen ensimmäistä kertaa surffilaudalle! Mutta kun vihdoin pääsin, oli meno sitäkin vauhdikkaampaa. Ilman että omakehu alkaa löyhkätä sinne ruudun toiselle puolelle asti, täytyy kyllä kehaista, että olin oikea luonnonlahjakkuus lajissa. Meillä oli Manlyn surf schoolissa laskuvesi, mikä on aloittelijoille ihanteellisin, sekä mainiot tasaiset tuulet ja sitä myötä aallot, joilla oli helppo surffata. 


big thanks for the photos: Manly Surf Snaps


Kuuntelimme ensin opettajan neuvoja puolisen tuntia ennen kuin pääsimme veteen. Ei mennyt kovin kauaa, kun jo toteutin kaikkia annettuja ohjeita mielestäni oikein pätevästi ja surffailin tyytyväisenä laudallani. Kuten kuvasta näkyy, keimailevien käsien hallinnassa on vielä uudelleen sijoitteluun varaa, mutta ylös laudalle oikeaan kohtaan pääsin monta kertaa puolentoista tunnin aikana. 



Asiaankuuluvaa surffimusiikkia, olkaa hyvät!


Hankalinta koko hommassa oli pitää silmät ehjinä vedessä. Ellei aurinkorasva tai suolavesi kirvellyt valkuaisissani niin sitten aurinko häikäisi niin pahasti, että ryppyjäkin tuli varmasti sata lisää. Kasvot olivat tunnin lopussa samanväriset kuin surffilauta, mutta tuo possuvirnistys kertoo kyllä tarkasti, miten paljon koko hommasta tykkäsin! Surffaus on sellainen juttu, jota kaikkien kannattaa kokeilla ainakin kerran elämässään! 

Surffaus on leppoisaa hommaa - keholle haastavissa olosuhteissa. Siinä ei ajattele mitään muuta kuin seuraavaa valkohuippuista aaltoa, silmä alkaa metsästää sitä heti kun surffilauta on käännetty oikein päin. Se on laudalle liukumista, molemmilla käsillä paddle, laudalle nousua ja sen päällä pysymistä ja kiintopisteen etsimistä rannasta. Siinä on ripaus joogaa, tasapainoa, mutta kaiken a ja o on ajoitus, ja kun laudalla keinuu pystyyn päässeenä eteenpäin, on fiilis kutkuttavan jännittävä! Muistelen ainakin itse kuinka tyytyväisenä myhäilin veden päällä hiljainen voitontuuletus sisälläni rummutellen...

Manlyn surffikoulua voin suositella hyvin kaikille. Manlyn ranta on kaiketi lempeämpi aloittelijoille kuin Bondi, jossa on kylmempi ja isommat aallot. 

Manlyn surffikoulu löytyy täältä. Äkkiä varaamaan uutta tuntia!

1 kommentti:

  1. This is really a worthy and wonderful blog to read and further more tips on the web designing have been learnt. thanks for sharing your views among us and its great time spending on this. thank you Marble slabs Sydney,Marble Sydney, Marble Suppliers Sydney

    VastaaPoista

Kiitos!