Pages

maanantai 2. joulukuuta 2013

Lomalla...

Kun luet tämän, olen todennäköisesti viilettämässä jossain päin Sydneytä, Koralliriuttoja ja Cairnsiä tai Melbournea Suomesta vierailemaan tulleen ystäväni kanssa. Palataan taas myöhemmin juttujen äärelle, minä olen nyt lomalla!


2 kommenttia:

 1. Moikka, ihan sattumalta törmäsin sun blogiin ja rupesin seuraamaan bloglovinin kautta - toivottavasti jatkat postailua tämänkin vuoden puolella! Nää kuvat suuresti helpotta Australia-ikävää, olin itse viime vuonna reppureissaamassa siellä ja rakastuin maahan. Kiinnostuin erityisesti kun luin että teet kääntäjän hommia Sydneyssä. Opiskelen nykyään nimittäin juurikin kääntämistä ja suunnitelmissa oli palata Ausseihin opintojen jälkeen töitten merkeissä, mutta en ole kovin paljoa löytänyt oikean elämän tarinoitja ihmisiltä jotka olisivat samassa tilanteessa. Olisi mielenkiitnoista lukea postaus sun työstä ja esimerkiksi siitä, miten onnistuit sen saamaan :--)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Elina! Kiitos paljon :) tarkoitus on taas aktivoitua blogin suhteen kyllä, kun näkymätön pino kaikkea ylimääräistä - ja myös määrättyä - tekemistä katoaa päiväjärjestyksestä... Milloinkohan se oikein tapahtuu? Jos laitat mulle vaikka viestiä jennahelsinki@hotmail.com osoitteeseen, voin kertoa tuosta käännöstyöstä enemmän, jos olet vielä kiinnostunut asiasta. Minulla on Sydneyssä kaksi työtä, joista kääntäminen vie aikaa kaksi päivää viikossa. Lehtiartikkeleiden teko Suomeen vie suurimman osan ajastani.

   Pieni huomautus tuosta reppureissaamisesta, josta minulla itselläni ei tietysti ole kokemusta, mutta olen kuunnellut muiden suomalaisten juttuja aiheesta. Se vaikuttaa hyvin erilaiselta elämäntyyliltä kuin oikeasti elämänsä tänne lopullisesti muuttaminen tai muuttaminen niin, että sinulla on viisumi työn puolesta. Moni wh-viisumilla tänne tuleva haluaa jäädä pidemmäksi aikaa, mutta olen ounastellut, että se näyttää vaikeutuvan itkuksi ja hampaidenkiristelyksi heti, ellei kunnon työviisumia ole/ saa. Kannattaa siis paneutua tuohon seikkaan jo ennen kuin suunnittelee takaisin tulemista. :)

   Poista

Kiitos!