Pages

lauantai 1. kesäkuuta 2013

Jervis Bay

Pahoittelut kaikille uskollisille seuraajilleni, jotka ovat täällä käyneet, mutta joutuneet tyytymään vanhoihin juttuihin. Sorry! Olen ollut minilomalla ja töitä on ollut niin paljon, että muille voisi jakaa! Oh well, nyt on lauantai ja tänään ohjelmassa ei ole muuta kuin Ikea. Ihanaa! 

Jakoon hetimmiten ihana poppiluritus Olly Mursilta, joka soi ahkerasti autoradiossamme viime viikonlopun reissulla:


Mutta nyt viimein itse asiaan, eli pikainen silmäys matkastani Jervis Bayhyn! Omasta mielestäni kun niin älistyttävän hienoja maisemia onnistuin tallentamaan pikku-iPhoneeni. Joukossa myös muutama video, joten here we go!


Perjantaina kun saavuttiin, satoi vielä kaatamalla, mutta lauantaina heräsin aikaisin tähän yllä olevaan näkymään parvekkeella, eikä nukkumisesta tullut mitään sen jälkeen... Jervis Bay (aussit lausuvat sen [jarvis]) on rauhallinen pikkukylä, jonne ajaessa näkee lukuisia lehmätiloja, heppoja ja viinitiloja. Itse kaupunki on kuuluisa turkoosista vesistään ja maailman valkoisimmasta hiekastaan. Itse rakastuin myös upeisiin pensaiden ja puiden seassa kiemurteleviin bush walkseihin, joille sai ottaa myös koiransa mukaan - toisin kuin yleensä Australian luonnossa. Tasaisin väliajoin tuli näköalarako, jossa sai ihailla upeita maisemia Tasmanian merelle. 


Happy!


Collingwood Beach Vincentia


Jelly fish


Hercule-koirani pomppi ja pinkoi pääsystään tälle Collingwood Beachin rannalle aamutuimaan. Hercule on siis tuossa keskellä...Matkaseuralaiseni


Voilà, maailman valkoisin hiekka Hyams Beachillä, sanoo Guinness World Records. Hiekka oli todella hienoa ja pehmeää. Se oli niin valkoista yhdistettynä aurinkoon, ettei siellä voinut kauaa olla koirien kanssa. Ilman aurinkolaseja se oli nimittäin niin kirkasta, että silmiin sattui. Mutta kaunista oli, jälleen on yksi erilainen rantakokemus takataskussani! 


Moi, mä oon lomalla.Kristallinkirkas vesi ja aaltojen kohina... Käsittämätöntä on, miten turistit eivät ole löytäneet Jervis Baytä, vaikka se on vain 2,5 tunnin ajomatkan päässä Sydneystä. Alueelta löytyy kaikenlaista tekemistä, ja vaikka taisin kovaan ääneen myös täällä suunnitella whale watchingia, niin eihän me sinne ajelulle sitten ehditty... Next time! 


Aaltojen kohinaa ja maisemia vielä videon muodossa yläpuolella! Enjoy!Tällaisia autioita rantoja löytyy vieri vierestä, kun lähtee kävelemään White Sands Walkia. ...Jos olisin lääkäri, määräisin kaikille alakuloisille matkan näihin maisemiin muutamaksi viikoksi. Ei voi kuin haukkoa henkeään ja jäädä suu auki katsomaan, miten kaunis luonto voi olla.


Lopuksi alapuolella vielä menoa koiriemme näkökulmasta ja Herculen terveiset kaikille faneilleen Suomessa. Tuo Nelson Beach (linkin sivulla 10), joka ensimmäisessä videossa komeilee, on off leash beach, eli koirat saavat vapaasti juoksennella ilman pelkoa rangereista. Siispä kaikille New South Walesin mannuilla ja miksi ei myös muualla asustaville koiranomistajillekin Jervis Bay ja etenkin Vincentia ovat oivallisia lomakohteita erityisesti näin talviaikaan, kun ei ole enää 30-asteen helteitä. 

Sunset at Swan Lake. Goodnight everybody... ...We say goodnight from the couches and the throws of Vincentia!

2 kommenttia:

  1. Voi sipsunsipsun Herculea <3 Ei tainnut pysya edes kameranainen vauhdissa mukana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hercule nautti lomasta täysin mäyräkoiran rinnoin :)

      Poista

Kiitos!