Pages

perjantai 19. huhtikuuta 2013

Food for trainers pt 3

Välipalavinkki ja nälänkarkottaja # 1: luomuriisikakkua, säilöntä- ja lisäaineetonta maapähkinävoita ja kanelia! Namsnams. Bon app! 


torstai 18. huhtikuuta 2013

Music for trainers pt 1

Tässä viimeisimmät lataukset iPodilleni. Näiden kanssa ei vaan voi jäädä sohvalle loikoilemaan, eihän??? Enjoy!









Venyttelyä varten: 

keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Hauraat hiukset Australian auringossa... NOT!

Kun muutin Australiaan lähes seitsemän kuukautta sitten, näytti siltä että hiusparkani oirelivat voimakkaasti kaikesta siitä stressistä, joka muuttoon liittyi. Minun piti saada gradu valmiiksi kuukaudessa ennen lähtöä, suorittaa kaksi viimeistä tenttiä Helsingin yliopistolla (Sydneyssä ei aivan joka kuukausi ranskalaisen filologian tenttejä järjestetä...), etsiä pätevä remonttimies asuntoa varten, hoitaa lukuisia paperiasioita omaa muuttoani ja Hercule-koiraani koskien. Ja tässä oli vasta isoimmat jutut. Paine oli tosi kova, enkä muista, että olisin moista stressiä koskaan aiemmin kokenut. 

Kun vihdoin pääsin Australian mantereelle, ei kulunut viikkoakaan, kun hiuksiani alkoi irtoilla harjan mukana ei muutamaa eikä useampaa vaan kunnon tuppoja jokaisella harjan vetäisyllä. En tiedä, johtuiko hiusten  temporaalinen sekoaminen Australian kuumuudesta tai erilaisesta vedestä vai kaikesta siitä stressistä, mikä muuttoon liittyi. Joka tapauksessa: ei ollut kivaa! 


Kérastase Resistance Bain De Force Shampoo täältä
Redken Extreme Anti Snap täältä


Revossa kampaajani suositteli tukkaani tuota vihreää purkkia eli Kérastasen Resistance-sarjan shampoota. Yummy-blogista puolestaan nappasin idean sinisestä Redkenin anti-snapista. Ja voi jee, mikä muutos tukassa tapahtui. Edelleen: en tiedä alkoiko tukka voida taas hyvin, kun stressi helpottui vai oliko kyseessä joku hormonaalinen häiriö, mutta uskon, että pieni vaikutus on ollut myös näillä tuotteilla. Tukkani on ollut aivan erilainen - silkkinen ja pehmeä - sen jälkeen, kun ne istahtivat suihkuhyllyni valikoimaan. Ja mikä parasta, kun harjaan tukkaani, ei se enää katkeile eikä hiuksia irtoa harjaan hurjina tuppoina. Valitettavasti minulla on nyt vaan ihana pieni törröttävä sänki päässä muiden pitkien hiusten joukossa, hehheh. Mutta asiaa korjataan...

Tähdet: *****

tiistai 16. huhtikuuta 2013

Food for trainers pt 2

Sporttista alkuviikkoa kaikille lukijoilleni! Teitä on joka viikko enemmän ja enemmän, mikä on hauska huomata, kiitos kaikille seuraajille! Suosituimpien postauksien kärkeen ovat hivuttautuneet treenamista ja ruokaa koskevat kirjoitukseni, joten kysynnän lakeja noudattaen tarjoan nyt sitä, mitä eniten haluatte lukea! Australia on pirtelöiden ja smoothien luvattu maa, ja täällä on pystyssä jos jonkinlaista puljua, jotka myyvät kyseisiä herkkuja. Mutta parhaat smoothiet tehdään tietysti kotona:


Lueskelin Yummy-blogia jokin aika sitten pitkästä aikaa, ja Jenni näytti hurahtaneen smoothie-touhuun oikein kunnolla. Eikä ihme, myös minä olen omistanut elämässäni jo kolme blenderiä, koska ne nyt vain ovat maailman näppärimpiä kodinkoneita, joita ihminen voi omistaa. Lisäidiksiä terveellisiin smoothiehin ja jääkaapin sisältöön olen saanut Fashionablefitin blogista, ja kuten näkyy, tänään meillä syödään illalla pelkkää vihersmoothieta näiden aineksien sekoituksena. Jälkkäriksi aion tehdä marjasmoothien, ja voin vannoa, että jos päivällä syö kunnon täyttävän lounaan, illalla ei tarvitse muuta kuin yhden vihersmoothien ja marjasmoothien. Näin nälkä pysyy poissa - kokeiltu on, viimeksi eilen!

Smootheista tietämättömille laitan tähän Pinterestistä nappaamani smoothien valmistuksen ABC:n, olkaa hyvä! 


torstai 11. huhtikuuta 2013

Jervis Bay & Hyams Beach here I come!

Valaiden ja delfiinien ihastelua, maailman valkoisinta hiekkaa Hyams Beachillä, upeita rantoja, mielenrauhaa ja rentoutumista ihanassa omassa vuokrakodissa rannalla..... tätä kaikkea on tiedossa toukokuussa kun mennään minilomalle Jervis Bayhin! Jee! 


Toivottavasti Australian syksy ei meitä riepottele aivan täysin tuohon aikaan, vaikka lämpötila laskeekin 18,5 asteeseen. Ainakin valaiden muutto takaisin kohti pohjoista on juuri alkanut, joten niitä pitäisi ainakin näkyä! 

Can't wait!

maanantai 8. huhtikuuta 2013

Ravintolavinkki Sydneyssä: Ananas

Heippa! Löysin perjantaina uuden ravintolasuosikin, joka meni myös edellisen suosikkini 4Fourteenin edelle, nimittäin the Rocksissa sijaitsevan Ananaksen. Puitteet olivat varsin glamöörit ja atmosfääri sähköinen. Paikka oli aivan täynnä, joten varaus etukäteen on must. 


Aluksi nautiskelimme Ananaksen cocktaileja. Ne olivatkin tarpeen, koska annoksemme kesti tunnin valmistua. Ruoasta en nälissäni ehtinyt lopulta napata kuvaa, mutta tilaamamme bœuf - ranskalaisittain oli aivan mielettömän hyvää! Sen kyytipoikana oli suussa sulavaa perunamuusia ja marinoituja sipuleita ja kahta eri kastiketta.


Kuinka monta ananasta löydät kuvasta? Ananas-teema toistui joka puolella muutoin 20-luvun henkistä avant garde -ravintolaa. Englanniksihan ananas on pineapple, mutta kuulin, että paikka onkin ranskalaisittain ananas, eli sama kuin suomeksi.


Kuvilla ei voi paljoa tosiaan taas kehuskella, mutta yritin nyt kuitenkin hieman varastaa paikan tunnelmaa näihin kuviin. Facebookista löytyy lisää.


Ananas on jännittävä sekoitus 1920-lukua ja 2010-lukua: drinkkilistaa selataan iPadilta! 

Tähdet: *****

Ananas, 18 Argyle Street, The Rocks, Sydney, NSW 2000

perjantai 5. huhtikuuta 2013

VBA heart Steve Madden

Moi kaikille! Perjantaini on ollut oikein mainio tähän mennessä: pt rääkkäsi minua aamulla (ilman että taju lähti tällä kertaa, tästä lisää myöhemmin!) ja löysin Steve Maddenin alesta upeat uudet popot. Näillä jos millä kelpaa Sydneyn syksyisiä katuja nyt tepastella! 




Poikaystävän kommentti oli, että Michael Jackson olisi varmasti pitänyt ostoksestani... Heh, mutta nämä ovat kuitenkin minun! Korkoa taitaa olla noin viisi senttiä, joka on juuri sopiva kaltaiselleni hujopille. Olin himoinnut näitä jo normaalihintaisina (200 dollaria), mutta tänään ei tarvinnut kauaa ostopäätöstä tehdä, kun kävelin liikkeeseen. Kengät oli ensin tiputettu puoleen hintaan ja tänään oli jostain syystä vielä -25%-päivä, joten maksoin näistä lopulta vain 75 dollaria (61 euroa). Käsittämättön edullista!


Peace, love and shoes! Mitäs pidätte?

Steve MaddenWestfield Sydney, 188 Pitt Street, Sydney NSW 2000

keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Sinisillä vuorilla eukalyptysöljyn seassa

Moikkelis kaikille! Näin lauantaina Blue Mountainsit. Niistä saisi tänne vaikka romaanin kirjoitettua, mutta tyydyn nyt kertomaan lyhyesti vain pääpointit ja mitä itse pidin niistä. 

Vuoret olivat komeat. Ylhäällä puiden suojassa jyrkänteellä kun niitä katselee, jää melkein suu auki. Vaikka ne eivät liiku, niissä on jotain todella voimakasta. Jotenkin tuntee, että näitä ei ihminen rakentanut, ja se on virkistävää, kun on katsellut Sydneyn pilvenpiirtäjiä, ihmisen luomia, puoli vuotta. 


Blue Mountains sijaitsee 1,5 tunnin ajomatkan päässä Sydneystä ja on erinomainen kohde yhden päivän reissua kaipaaville. Ei kannata langeta pakettimatkoja tarjoavien yritysten rahastettavaksi jos on mahdollista hurauttaa Katoomban kylään omalla autolla tai junalla, joka on todellinen penninvenyttäjän kulkupeli. 


Suuri osa vuoristoa kuuluu Unescon Maailmanperintöluetteloon. Ilma vuorilla on raikkaampaa ja puhtaampaa. Sydneyn keskustassa oli hellelukemat kun lähdettiin, mutta vuorilla puiden suojassa ihanan viileää. Alue koostuu seitsemästä kansallispuistosta, joiden yhteinen pinta-ala on noin miljoona hehtaaria.


Katoombassa sijaitsee myös Scenic World -niminen turisti-inhotus, joka oli täynnä kaikkea sellaista, mitä tällainen kohde ei itselleni edusta: pikaruokaloita, loputtomia jonoja, rahastustilpehööriä ja korkeita hintoja. Parhaiten Blue Mountainsit kokee, kun on hyvä kartta ja utelias mieli. Hyvistä kengistä, vesipullosta ja eväistä ei ole haittaa.




Roskia ei paljoa näkynyt onneksi!


Three Sisters, eli kolme sisarta, Blue Mountaisien symboli. Pahoittelut, ettei kuva ole kummoinen. Tästä näkee paremmin mistä on kyse. Kolmen sisaruksen nimi juontuu aboriginaalien tarustosta. 


Hercule oli innoissaan vuorien tuoksuista. Mamia pelotti koko ajan, että hihna katkeaa, ja vauva tippuu alas vuorilta....! Vuorilla kiipeily muuten tuntuu seuraavana jaloissa. Alueella on lukuisia portaita ja parhaille paikoille ihailemaan näkymiä pitää lähes aina kävellä tieltä portaat alas - tai ylös.


Blue Mountainseista kertovilla sivuilla sanotaan, että alueella esiintyy 90 erilaista eukalyptyslajia, mikä on 13 prosenttia maailman kaikista eukalyptyslajeista. Sininen väri alueella muodostuu eteerisistä eukalyptysöljyistä, joita eukalyptyspuut erittävät. Sinisestä väristä tulee myös paikan nimi: Blue Mountains. 


Herculen ja minun matkaseuralaiset. Kuvaa ottaessani käsi tärisi ihan kamalasti ja kiljuin koko ajan "Be careful, be careful!"

Meillä jäi vielä paljon paljon näkemättä, ja haluamme takaisin! Ihana paikka, suosittelen ehdottomasti kaikille Sydneyhyn lomalle tuleville.

Tähdet: *****

tiistai 2. huhtikuuta 2013

Food for trainers pt 1: Saksanpähkinä-uunilohi & pinaattimunakas

Tässä tulisi herkkuresepti kaikille lohen ystäville. Lohihan on loistavaa ruokaa kaikille laihduttajille ja terveellisesti syöville sen sisältämien omega-3-rasvojen ansiosta. Nimittäin kun haluaa, että rasva palaa, on myös syötävä rasvaa! Helppoa! 

Olen yrittänyt jo vuosia syödä lohta ainakin kerran viikossa, mutta vähän aikaa sitten peruslohireseptit alkoivat tympiä ja kuin tilauksesta törmäsin tuohon Washington Postin reseptiin. Annoksen valmistus on helppoa ja maku... noh, kokeilemaan siitä mars vain - heti! Tässä poikaystäväni taidonnäyte (ja itse valmistamani munakas lounaaksi (pinaattia pannulle ja pari munaa sekaan):


Bon app!

maanantai 1. huhtikuuta 2013

Personal training part 2

Terkkuja helvetin porteilta! Läsähdin juuri kotisohvalle toisesta treenisessiosta pt:n kanssa. En huijaa nyt, mutta taju oli vähällä lähteä omille teilleen tällä kertaa. Ongelma oli, etten ollut syönyt oikein minkäänlaista aamupalaa ja treenin vaikeustasoa nostettiin juuri sopivasti sen verran, että saatiin tähdet lentelemään silmissä. 


Treeniin lisättiin tänään hyppelyä, mikä aiheutti tähtien näkemisen ja huimauksen (tyhjällä vatsalla). Olinpa amatööri! Noh, tästä ei voi kuin ottaa opiksi ensi kertaa varten. Jaloissa tuntuu taas maitohapot ja aionkin hoivata rääkille pantua alavartaloani tänään Epsom Salt -kylvyllä. Olettekos kuulleet tästä magnesium-ihmetuotteesta? Tehoaa tosi hyvin kipeisiin lihaksiin, jos pelkkä venyttely ei riitä! Tästä linkistä löytyy lisää tapoja käyttää suolaa.

Sorry muuten blogihiljaisuus, tietokoneeni puksuttelee viimeisiään, ja uusi on hakusessa! Mukavaa huhtikuuta kaikille! Muistakaa syödä aamupala ennen aamutreeniä...